úterý 2. září 2014


Kynutá pizza

600g hladké mouky
400 ml vlažné vody¨
1 lžíčka soli
půl kávové lžičky cukru krupice
1 kostička droždí
3 lžíce slunečnicového oleje

Náplň:
rajčata
cibule
eidam
majoránka
sůl, pepř, koření harmonie

Postup:
Vodu, sůl, olej, mouku, cukr, kvasnice dáme do domácí pekárny. Zapneme program těsto. Po ukončení programu rozdělíme těsto na plechy (záleží na velikosti plechů). Těsto by mělo být vytažené do tenka. Poklademe nadrobno nakrájenou cibulí a posypeme solí (jen mírně), pepřem a troškou koření harmonie. Poklademe rajčaty pokrájenými na tenčí kostičky, posypeme majoránkou a posypeme nahrubo nastrouhaným eidamem. Pečeme přibližne 35 - 40 minut na 180 stupňů.

Pizzu můžeme plnit podle chuti: na kostičky nakrájeným salámem, šunkou, pórkem, kukuřicí....podle chuti.






Žádné komentáře:

Okomentovat