středa 3. září 2014

Zelí s těstovinami
(pro 2 osoby)

1 menší hlávka zelí
necelý sáček těstovin (rosické mušle)
2 střední cibule
slunečnicový olej
kmín nebo majoránka
trocha soli, pepře
2 kávové lžičky koření harmonie
10 dkg eidamu



Těstoviny uvaříme v mírně osoloné vodě s kapkou oleje podle návodu na obalu. Scedíme a promícháme s trochou oleje, aby se neslepily.
Zelí očistíme, překrojíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na nudličky. Dáme do širšího katrolu a podlijeme naběračkou vody. Přidáme sůl, pepř, koření harmonie, kmín a 10 minut dusíme (do vydušení vody). Přidáme lžíci oleje a zelí trochu opečeme.
Na pekáči smícháme těstovniny s podušeným a opečeným zelím, přidáme půl kávové lžičky kmínu (nemusí být), špetkou majoránky a podlijeme asi 5 lžícemi vody (jen na zvlhčení těstovin, nesmí plavat)  a dáme do trouby zapéct.  Pečeme jen 20 - 30 minut na 180 stupňů. Kdo chce těstoviny bez kůrčičky, stačí kratší dobu, jen aby se spojili chutě.
Když zelí smícháváme s těstovinami, ochutnáme a před zapečením ještě podle chutí přisolíme nebo přikořeníme.
Na talíři můžeme posypat strouhaným eidamem.

Žádné komentáře:

Okomentovat