Pravidelná konzumace skořice má pozitivní vliv především na paměť,
soustředění a pozornost! Dokonce se prokázalo, že výrazně snižuje riziko
Alzheimerovy choroby. Stejně účinná je v boji proti psychickým potížím,
jakými jsou deprese, úzkosti, podrážděnost či bolesti hlavy. Přidejte
špetku skořice do své ranní kávy a uvidíte, že výsledky se jistě brzy
dostaví.
Skořice působí jako prevence srdečních chorob. Lékařské výzkumy
dokázaly, že skořice výrazně snižuje negativní vliv nezdravé stravy na
funkci a stav srdce a celého kardiovaskulárního systému. Obdobný vliv má
také další koření, například kurkuma.
V kombinaci se zdravou stravou a pravidelným pohybem může skořice
pomoci v redukci hmotnosti. Skořice totiž zrychluje metabolismus a
reguluje hladinu cukru v krvi, a to rozhodně stojí za vyzkoušení.
Přidejte špetku skořice do ovesné kaše, ovocného salátu či jiné zdravé
svačinky.
Skořice zlepšuje stav střev a pomáhá zabránit nejrůznějším zažívacím
problémům včetně syndromu dráždivého tračníku a chronických obtíží.
Věděli jste, že špetka skořice skvěle ochutí i zeleninové a luštěninové
polévky?
Pravidelná konzumace skořice zabraňuje růstu a šíření rakovinných
buněk. Skořice kontroluje hladinu cukru v krvi, obnovuje zdravý
metabolismus a harmonizuje biologické procesy v těle. K tomuto účelu Vám
skvěle postačí půl lžičky skořice rozmíchané v ovesné kaši nebo ve
sklenici mléka.
Skořice je bohatým zdrojem manganu, a tak se stává vhodnou prevencí
fyzických i psychických obtíží spojených s PMS. Stejný účinek mají
například banány, tmavá čokoláda, ořechy, avokádo, mandle a
jogurty.
Skořice je jednou z nejčastěji užívaných přísad ústních vod a žvýkaček –
má totiž vynikající antibakteriální vlastnosti, díky kterým zuby i
dásně chrání před poškozením a navíc zlepšuje dech.
Díky zmíněným antibakteriálním vlastnostem skořice pomáhá zmírnit
svědění a zarudnutí kůže a je skvělým prostředkem v boji proti akné.
Jelikož skořice produkuje teplo, je vhodná také k nejrůznějším masážím,
při kterých zmírňuje bolest a ztuhlost svalů a kloubů.
Léčivé účinky se dostaví při pravidelné konzumaci přibližně čtvrt lžičky.Ale jako se vším, všeho s mírou :) Pravidelná vyšší konzumace podle některých uživatelů může způsobovat bolesti ledvin.
Toprecepty
Žádné komentáře:
Okomentovat