neděle 4. ledna 2015

SKOŘICE

Pravidelná konzumace skořice má pozitivní vliv především na paměť, soustředění a pozornost! Dokonce se prokázalo, že výrazně snižuje riziko Alzheimerovy choroby. Stejně účinná je v boji proti psychickým potížím, jakými jsou deprese, úzkosti, podrážděnost či bolesti hlavy. Přidejte špetku skořice do své ranní kávy a uvidíte, že výsledky se jistě brzy dostaví.

Skořice působí jako prevence srdečních chorob. Lékařské výzkumy dokázaly, že skořice výrazně snižuje negativní vliv nezdravé stravy na funkci a stav srdce a celého kardiovaskulárního systému. Obdobný vliv má také další koření, například kurkuma.

V kombinaci se zdravou stravou a pravidelným pohybem může skořice pomoci v redukci hmotnosti. Skořice totiž zrychluje metabolismus a reguluje hladinu cukru v krvi, a to rozhodně stojí za vyzkoušení. Přidejte špetku skořice do ovesné kaše, ovocného salátu či jiné zdravé svačinky.

Skořice zlepšuje stav střev a pomáhá zabránit nejrůznějším zažívacím problémům včetně syndromu dráždivého tračníku a chronických obtíží. Věděli jste, že špetka skořice skvěle ochutí i zeleninové a luštěninové polévky?


Pravidelná konzumace skořice zabraňuje růstu a šíření rakovinných buněk. Skořice kontroluje hladinu cukru v krvi, obnovuje zdravý metabolismus a harmonizuje biologické procesy v těle. K tomuto účelu Vám skvěle postačí půl lžičky skořice rozmíchané v ovesné kaši nebo ve sklenici mléka.

Skořice je bohatým zdrojem manganu, a tak se stává vhodnou prevencí fyzických i psychických obtíží spojených s PMS. Stejný účinek mají například banány, tmavá čokoláda, ořechy, avokádo, mandle a jogurty.

Skořice je jednou z nejčastěji užívaných přísad ústních vod a žvýkaček – má totiž vynikající antibakteriální vlastnosti, díky kterým zuby i dásně chrání před poškozením a navíc zlepšuje dech.

Díky zmíněným antibakteriálním vlastnostem skořice pomáhá zmírnit svědění a zarudnutí kůže a je skvělým prostředkem v boji proti akné. Jelikož skořice produkuje teplo, je vhodná také k nejrůznějším masážím, při kterých zmírňuje bolest a ztuhlost svalů a kloubů.
Léčivé účinky se dostaví při pravidelné konzumaci přibližně čtvrt lžičky.

Ale jako se vším, všeho s mírou :)  Pravidelná vyšší konzumace podle některých uživatelů může způsobovat bolesti ledvin.

Toprecepty

Žádné komentáře:

Okomentovat