středa 14. ledna 2015

Středeční oběd
Rizoto z krkovičky

1/2 kg krkovičky bez kosti
1 cibule
mražená zelenina (hrášek, květák, fazolové lusky)
1 rajčatová šťáva
3 - 4 stroužky česneku
2 lžíce slunečnicového oleje
1/2 lžičky soli
1 lžíčka koření harmonie
trošku pepře
pažitka, petrželka podle chuti (nemusí být)
nastrouhaný eidam

Maso nakrájíme na kostičky, opečeme na  oleji, osolíme, okořeníme a zallijeme asi 1/2 l vody. Přídáme nadrobno nakrájenou cibuli a zeleniny a podusíme do měkka. Potom přidáme spařenou a propláchnutou rýži, nastrouhaný česnek, rajčatovou šťávu a vaříme do změknutí rýže, příbližně 15 - 20 minut.




Večeře

Pečené brambory v remosce a dušená zelenina



Žádné komentáře:

Okomentovat