Rajská omáčka
1 velký rajský protlak (vysoká konzervička)
1cibule spíš menší
1 lžicka másla a 1 lžicka oleje - tak nějak odhadem
1 polévková lžice hladké mouky, kdo nemůže nedělá jíšku a na konci zahustí kukuřičným škrobem
bobkový list
5 kuliček nového koření
2 kávové lžičky cukru
1/2 l vody nebo vývaru
zakysaná smetana (neee light)
Osmažíme cibulku, dáme protlak, (když jsou doma rajčata
vylepšíme nakrájenými rajčaty), koření, sůl, 1 lžičku harmonie. Povaříme
10 minut, zahustíme rozkvedlaným kukuřičným škrobem, povaříme 3 minuty a
přidáme rozkvedlanou zakysanou smetanu v troše vody a omáčky, ať ji tam
nelijeme ledovou, ráda se pak srazí. Už jen na mírnem plameni
promíchame a podáváme s vejcem natvrdo plus knedlík, vařené brambory,
těstoviny .. Většinou se do rajské dává maso z polévkového vývaru, muže
být z vepřové kýty nebo kotlety, ale i z hovězího - z hověziho vývaru má
rajská výraznější masovou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat