pondělí 10. listopadu 2014
Koukám na skvělou akční řežbu v potravinách v supermarketu a přistihnu se, že místo na nabušené hrdiny pokukuju po regálech a říkám si "copak tam mají dobrého" - že by nějaká souvislost s mojí pětitýdenní tekutou dietou po zákroku na stomatochirurgii? :D :D
Vzpomínám na dobroty a jednu přidávám :)
Tvarohová buchta s brusinkami vláčná nedrobivá
250 g měkkého tvarohu
2 vejce,
100 g oleje,
půl hrnku cukru krupice,
jeden a půl hrnku polohrubé mouky,
1 prášek do pečiva,
1 lžíce rumu,
brusinky, rozinky, slunečnicová semínka, mandle (kdo co má rád)
Do mísy dáme tvaroh, cukr, vejce, olej, rum, vše rozšleháme dohladka. Vmícháme mouku s práškem do pečiva. Pokud je tvaroh hustý, naředíme přibližně 2 lžícemi mléka. Dále přidáme rozinky, brusinky, semínka..... Polovinu těsta můžeme třeba obarvit i kakaem. Těsto vlíjeme do vymazané a dětskou krupičkou vysypané formy. Pečeme v rozpálené troubě na 160 stupňů 45 - 60 minut - vyzkoušíme špejlí. Pečeme v menším plechu s vyšším okrajem. Po vystydnutí povrch potřeme následující polevou.
Poleva na malý plech
1 a půl hořké čokolády Figaro
1 zakysaná smetana větší
2 lžíce mléka
1 lžíce cukru krupice
půl kávové lžičky vanilkového cukru
Do jednoho kastrolku dáme trochu vody a přivedu ji k varu. Na tento kastrolech postavíme druhý s nepřilnavým dnem. Do tohoto kastrolku nalámeme čokoládu na čtverečky, přidáme cukry a mléko. Čokoláda se postupně rozpustí a za stálého míchání ji rozetřeme do hladka. Jakmile je čokoláda rozpuštěná ihned katrolek sundáme, jinak začne hrudkovatět. Čokoládu necháme trochu vyhladnout a po částech do ní zamícháme zakysanou smetanu. Dobře rozmícháme a můžeme natírat nahoru na moučník. Tuto polevu můžeme ještě posypat na moučnku kokosem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat