úterý 11. listopadu 2014


Jablečné pyré

1 kg jablek
1 vanilkový pudink
lžička vanilkového cukru
2 - 4 lžíce cukru krupice (podle toho, jak kdo má rád sladké)
půl litru vody

Jablka oloupeme, nakrájíme a pudusíme do měkka v půl litru vody. Po změknutí jablíčka rozmačkáme (používám běžné staré mačkátko na bramborovou kaši) kdo chce jemnější pyré může rozmixovat ponorným mixerem. Pudink rozkvedláme v troše vody, vlijeme do rozmixovaných jablek a za stálého míchání chvílku povaříme do zhoustnutí. Do misek nachystáme piškoty promazané marmeládou a zalijeme jablečným pyré. Můžeme podávat teplé nebo necháme zchladnout a dáme  uležet do ledničky na druhý den. Piškoty s marmeládou budou křehči. Pyré si můžeme nachystat i jako svačiny do  školy či zaměstnání, když je nalijeme do menších zavíracích skleniček.





Žádné komentáře:

Okomentovat