úterý 11. listopadu 2014


Vitamínový salát z kysaného zelí

1 sáček tuřanského kysaného zelí
1 střední cibule nakrájená na drobno
salám vysočina a eidam nakrájený na kostičky
necelý hrnek studené vody
1 lžíce slunečnicového oleje
pepř

Vše dobře promícháme a dobrou chuť
Můžeme podáváme s domácími houstičkami:



Suroviny
270 ml  vody
lžička cukru
50 g oleje
1 lžičky soli
50 g žitné mouky chlebové
50 g pšeničné mouky celozrnné jemné

400 g hladké mouky
15 g droždí


Postup:
Suroviny dáme do pekárny a použijeme program Těsto.

Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme na vále posypaném hladkou moukou, rozdělíme a vytvoříme menší bulky.  Bulky necháme nakynout na plechu s pečícím papírem  a upečeme ve vyhřáté troubě (220°C, ihned po vsazení plechu do trouby teplotu zeslabíme na 180°C a upečeme - asi 30 minut).  Pět minut před dopečením můžeme poklást bulky sýrem a necháme zapéct. Sýr být nemusí, jsou výborné i jen tak :)


Žádné komentáře:

Okomentovat