neděle 4. října 2015

Guláš čtyřkový :)

Guláš

4 silnější plátky krkovičky
4 silnější plátky kotlety bez kosti
4 zelené papriky
4 střední cibule
1 lžíce kečupu
sůl, pepř (víc, guláš má být pikantnější), 1 kávová lžička kmínu, koření harmonie (vegeta, bujon...)
1/2 l horké vody
kukuřičný škrob nebo polohrubá mouka na zahuštění (1 lžíce)
2 lžíce slunečnicového oleje


Maso naklepeme, vetřeme do něj sůl, pepř, koření a nakrájíme na silnější proužky. Opečeme v oleji, přidáme na větší kostičky nakrájenou cibuli, papriky a chvíli opékáme. Dáme kečup, koření, zamícháme a zalijeme vroucí vodou (vody málo, jinak je guláš vodový). Povaříme do změknutí buď v papiňáku asi 50 minut, v normálním hrnci musíme občas promíchávat a dolévat vydušenou šťávu horkou vodou (aby se nám gulášek nepřipálil :) Nakonec zahustíme kukuřičným škrobem nebo moukou rozmíchanou v troše studené vody a asi 5 minut za stálého míchání povaříme.




Žádné komentáře:

Okomentovat