neděle 4. října 2015

Krkovička pečená

Pečená krkovička na plechu (recepty pro moje holky a kluky :))

1 kg krkovičky bez kosti
sůl, pepř, kmín
může být i cibule nebo česnek (množství podle chuti, ale maso má pak jinou chuť)
trocha vody


Krkovičku nakrájíme na silnější plátky a jemně naklepeme. Nerozklepáváme plátky do tenka. Posolíme, popepříme, pokmínujeme a vložíme na pekáč. Podlijeme studenou vodou a dáme do rozpálené trouby na 200 stupňů. Asi deset minut pečeme odkryté a pak zakryjeme alobalem nebo druhým pekáčem. Během pečení kontrolujeme, aby se maso nepřipalovalo a občas podlejeme horkou vodou, aby se nepřerušovalo pečení. Ke konci pečení alobal sundáme, aby se na mase udělala křupavá kůrčička. Když se nám voda pěkně vydusí, zůstane nám pod masem rosol a po schladnutí chutné sádlíčko :)







Žádné komentáře:

Okomentovat