čtvrtek 29. října 2015

Segedínský guláš

Segedínský guláš - rychlé, jednoduché

1/2 kg plecka nebo kotlety bez kosti
2 cibule
olej
sůl, pepř, bobkový list, pažitka
půl sáčku kysaného zelí (používám tuřanské kysané zelí)
půl litru vody
1 lžíce ostrého kečupu nebo 1 kávová lžička mleté papriky
1 zakysaná smetana
kukuřičný škrob na zahuštění

příloha: knedlíky, brambory, rohlíky....

Na osmažené cibulce opečeme maso nakrájené na kostičky, okořeníme, zalijeme vodou a dusíme. Po změknutí masa přidáme zelí, dusíme asi 10 minut, zahustíme troškou kukuřičného škrobu (1 lžíce rozkvedlaná v troše vody) a po vypnutí vmícháme zakysanou smetanu. Pažitka může být, ale nemusí. Přídává se chvíli před vypnutím.

Žádné komentáře:

Okomentovat